BINGA-BONGA

MEDICINA ALTERNATIVA, tai chi chuan, yoga, avtogeni trening, Medicina alternativna

« Older   Newer »
  Share  
Tyana
view post Posted on 17/2/2006, 11:29 by: Tyana




Od alternativna medicine je zelo priporočljiva,vsaj po mojem mnenju in izkušnjah,akupunktura.Izraz izhaja iz besed acus(igla)in pungere(bosti).Po tej metodi zabadajo igle v določene točke na koži zato,da bi vzpostavili ravnotežje energije CHI,ki je po mnenju akupunkturistov bistvena za zdravje.




Vaje za vid po BATESU,spadajo med dopolnilno zdravljenje in so učinkovita metoda za vzdrževanje dobrega vida,ki z leti popušča.Naturopati so prepričani,da poleg vaj,ki po njihovih trditvah pomagajo celo tako,da človek preneha nositi očala,veliko pripomore k izboljšanju oslabelega vida,tudi uravnotežena prehrana.
Dr.William H.Bates je diplomiral na univerzi Cornell,specializiral se je za očesne bolezni in pričel predavati oftalmologijo na newyorški podiplomski med.šoli.Profesuri se je odpovedal,da bi imel več časa za poskuse.Leta 1919 je objavil delo Boljši videz brez očal(Better Eyesight Without Glasses),ki je postala uspešnica v Ameriki.
POSTOPEK:
1.PREKRIVANJE OČI Z DLANMI:Na ta način se oči še bolj sprostijo,ker do njih ne prodere svetloba.Vajo ponovimo 2-krat do 3-krat na dan za 10 minut,zraven moramo misliti na kaj lepega,če ne mislimo na nič, se oči ne sprostijo.
2.POMIKANJE IN NIHANJE:
Pomikanje:Pri opazovanju predmeta ne strmimo vanj,temveč se nenehoma sprehajamo s pogledom gor in dol,od ene na drugo stran.Čim krajša je razdalija,bolj je vaja koristna za očesne mišice.
Nihanje:Postavimo se pred okno in se stokrat zazibajmo sem in tja.Pri vsakem nagibu na levo in na desno zamežiknimo in opazujmo kakšno reč zunaj.
3.MEŽIKANJE:Njegov namen je vlaženje oči.Slabovidni ljudje,še posebej tisti,ki so vajeni nositi očala,lahko dalj časa gledajo brez mežikanja.
4.OPLJUSKOVANJE OČI:Oči je potrebno z vodo opljusniti najmanj 20-krat,zjutraj in zvečer.
Zjutraj:Najprej 20-krat z toplo vodo ,nato 20-krat z mrzlo vodo,zvečer pa ravno obratno(mrzla,topla)
5.OSTRENJE SLIKE NA BLIZU IN DALEČ:svinčnik držimo pred obrazom 15 cm od nosu in izostrimo sliko pred najprej z enim,nato pa z drugim očesom,vmes zamežiknemo,vajo ponavljamo vsak dan,večkrat.
6.POMNJENJE IN PREDSTAVLJANJE:Pomnjenje barv takrat,ko si prekrivamo oči z dlanmi,nam pomaga ,da barve bolje vidimo tudi v resničnosti

Upam,da bo metoda komu pomagala ,če ne izboljšati ,pa vsaj ohraniti vid!

Edited by MARSA - 11/5/2006, 20:06
 
Top
38 replies since 5/1/2006, 18:40   3429 views
  Share